Velkommen til min slægtsforskning

 

Velkommen

Jeg glæder mig til at vise dig det nuværende resultat af min slægtsforskning.

Jeg husker fornemmelsen, da jeg som barn tog bogen "Danske Patriciske slægter" ned fra mine forældres reol og fandt mit navn og min fødsel, som det sidst nævnte under slægten Smidth. Jeg var den sidste, men før mig havde der været så mange andre - hvem var de ?

Det fik mig i årene op til 2000 til at kontakte personer nævnt i bogen og ajourføre slægtstavlen. Dette arbejde blev udgivet i 2002, på mit eget forlag "Smeden" i hæftet:

 Slægten Smidth - En opsamling på slægtens historie 1661-2001

Efterfølgende fik jeg øje for min mors slægt, som på det tidspunkt var ret ubeskrevet. Det var spændende af finde de ukendte forbindelser og førte samtidig til, at jeg i en periode var ret aktiv med at indtaste folketællinger til Dansk Data Arkiv.

Indtil dette punkt blev mine personer skrevet ind i Word, men jeg fandt frem til Legacy - et amerikansk slægtsforskningsprogram, som kunne holde styr på de mange personer. Det eneste problem var dog at programmet var på engelsk. Derfor tog jeg initiativ til at samle en gruppe af danske slægtsforskere om en oversættelse af programmet. Dette arbejde kom til at fylde meget af min slægtsforskertid i årene 2004-2007. Med udgivelsen af et fuldt dansksproget Legacy i sommeren 2007 og oprettelsen af et dansk brugerforum var der ikke længere brug for en tovholder, hvorfor jeg overlod til andre at fortsætte vedligeholdelsen af programmet.

Det har betydet at jeg atter har kunne bruge mere tid på min egen forskning.

Forskningen har koncentreret sig om mine forældres aner på både fædre og mødrene side. Nu kender jeg alle mine aner til og med mine 16 tipoldeforældre, mens der stadig mangler 2 ud af de 32 tiptip-oldeforældre.
Det er selvfølgelig spændende at finde disse aner og få deres liv belyst via så mange kilder som muligt. Det er netop den fornemmelse jeg husker fra barndommen. Fornemmelsen af at være en perle på en snor, med alle dem som kom før, og alle dem som følger efter. Men der er med tiden kommet en anden facet på min forskning, og det er at vise, hvor forskelligt en efterslægt kan udvikle sig.
Vi snakker så ofte om, at danskere er ens og unikke i forhold til alle andre. Min slægts-forskning viser, at vi er en stor blanding. Vi er blevet påvirket af historien, vores egne evner og følelser og helt sikkert også tilfældighederne. Der er lange perioder, hvor dele af slægten har opholdt sig i det nære udland som Norge, Sverige eller Tyskland, eller endnu længere væk.

Så jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet med at udvide mit kendskab til personerne og til på disse sider at vise dig resultatet.

 

 

 

God fornøjelse med min hjemmeside

Tom Smidth

 

 

De oplysninger som findes her er kun til rådighed for privat brug og bedes citeret med mig som kilde. Kommerciel eller religiøs benyttelse af materialet er ikke tilladt